LIVEANMELDELSER - N*GRANDJEAN
MARTIN ROSS

Vil du med i kolonihaven? 

N*Grandjean på Musikcafeen i Århus d. 20. marts 2009
Anmeldt af Signe Hansen van Zundert

Forbered dig på noget dejligt, skævt og nørdet! De her gutter i N*Grandjean går rigtig meget op i at fortælle små anekdoter, om hvordan man blot skal være sig selv, og foretage sig det, der gør en glad – og det kan der jo kun komme sød musik ud af.

Herefter kan jeg hurtigt slå fast, at i N*Grandjean er det absolut ikke et spørgsmål om at se ens ud eller at skabe et visuelt harmonisk udtryk. De tre herrer i N*Grandjean er ligeså forskellige som dag og nat. Der er to fyre i skovmandsskjorter og med strømperne udenpå bukserne, og en i sort fra top til tå med det mest forrygende og fjederagtige Pavarottiskæg, jeg længe har set – og som naturligvis bidrager med lidt opera i ny og næ. 

N*Grandjeans lydbillede er skævt, poppet og lyder til tider som den første forårs-forelskelse. Man bliver næsten helt overvældet af al den dejlighed. Opløftende beats, et pludrende kor og en semi hæs og hviskende stemme er med til at skabe en gennemgående kolonihavestemning. N*Grandjean tryller naive melodier frem, let akkompagneret af rytmiske inputs fra klokkespil og claves. De tager publikum med til et sommerland langt herfra, hvor deres musik og relativt lette og troskyldige tekster indbyder til stjernekiggeri med den eneste ene.

Hvis du kan lide cider og dens let boblende effekt og smagen af sommer, så er jeg overbevist om, at du også kan lide N*Grandjean.