SPOT OG DE MANGE FRIVILLIGE HÆNDER
KARINA ANDERSEN
Foto: Amanda Elisabeth Olesen
Steffen Rasmussen fra Metal Royale. Foto: Amanda Elisabeth Olesen
SPOT Festivalen kan simpelthen ikke køre uden de mange frivillige hænder, der lægger timevis af engagement på pladsen. SPOT Live har talt med et par stykker af dem.

Oppenheimers er en forening, der er kendt for at afholde den årligt tilbagevendende begivenhed Oppenheimers Eftermiddag, hvor upcoming danske musikere præsenteres. Men Oppenheimers lægger også mange kræfter på SPOT Festivalen, hvor de står for afviklingen af koncerterne på ArcHauz. Vi har talt med Marie og Anne, begge 27 år, som er frivillige på SPOT for første gang, men som har arbejdet frivilligt med mange andre projekter i flere år.

Begge siger, at de sagtens kunne finde på at være frivillige på SPOT igen, særligt fordi at det sociale er det hele værd. - Der er masser af arbejde op til festivalen, som kan være trættende og frustrerende, siger Marie, - men når man så endelig er her, så er det hyggeligt og sjovt. Man kan virkelig se, at alle folk brænder for musikken, og det er også det, der gør sammenholdet fedt.

Anne siger også, at musikken er meget essentiel. -Jeg er meget glad for det sociale aspekt af at være frivillig, især fordi man møder mange nye mennesker, som man bl.a. udveksler musikoplevelser og musiksmag med. Folk brænder simpelthen for musikken! Marie fortæller dog, at det godt kan være lidt lange arbejdsdage på SPOT, men at alle frivillige virker rigtig glade for at være her.

En anden organisation, som også lægger en stor indsats på SPOT, er Metal Royale, hvis bestyrelse på 8 medlemmer hver har en gruppe mennesker under sig, som arbejder på SPOT. De står primært for at afvikle alle metalkoncerter på Filuren fredag.

Vi snakker med formand Steffen Rasmussen fra Metal Royale, som er begejstret for den succes, Metal scenen har haft på SPOT. Ikke kun som musik ud til publikum, men også i form af de frivillige metal entusiaster, som virkelig brænder for metalgenren, og som har fået deres passion udbredt på festivalen.
- Og det virker også den anden vej, fortæller Steffen, - for metal folkene har også vist stor nysgerrighed efter at opleve andre genrer og har vist begejstring for masser af andet musik.

Steffen fortæller videre, at Metal Royale på den måde har været et aktiv for SPOT Festivalen, da det har generet en åbning for et publikum, som måske ikke ellers ville være interesseret i at komme på SPOT og har bredt metalgenren ud til et meget bredere publikum. Men samtidig har det også lukket en masse frivillige ind, som i første omgang kun kom på festivalen pga. deres passion for metal, men som har fået ekstra smag for at komme på festivalen igen, fordi de syntes, det har været fedt at være her.