SPOT I BØRNEHØJDE
KARINA ANDERSEN
Foto: Gitte Hansen
Jens Ejnar på sin anden SPOT Festival. Foto: Gitte Hansen
Flere steder på SPOT kan man se børn trisse rundt og se på de mange ”underlige” mennesker, spise Ben & Jerry is, danse i takt med musikken og generelt bare hygge sig rigtig meget. Vi mødte et par af børnene, som vi fik en lille snak med.

Èn af de yngste var Jens Ejnar på 1½ år, som faktisk er på sin anden SPOT Festival. Han bærer rutineret baby-høreværn på ørerne, og mor Marie fortæller, at han også har været med på andre festivals. Faktisk var han allerede med på Roskilde Festival, da han lå i mors mave.

Foto: Gitte Hansen
Sofie på 8 år synes, at metalfolket er lidt skøre. Foto: Gitte Hansen
I Filuren til metal-koncert møder vi første gang Sofie på 8 år, som vi senere på dagen snakker med om hendes oplevelse af koncerten. Hun synes, at metal-gutterne var lidt skøre, og hun var meget imponeret over, at de kunne ”svinge sådan rundt med håret”. Da vi spørger Sofie, om hun lide at være på SPOT Festival, svarer hun forsigtigt tilbage: ”Hva’ er SPOT Festival?”. Hendes forældre skynder sig at forklare, at det er ”alt det her”, mens de peger rundt på pladsen, hvorefter Sofie nikker ivrigt og siger, at så kan hun godt lide at være på SPOT. Forældrene nikker også og mener, at det ikke er noget problem at have børn med på SPOT.

Foto: Gitte Hansen
Anton og Carl synes SPOT er fedt. Foto: Gitte Hansen
Festivalen er også god for lidt ældre børn, som ikke helt er teenagere endnu, men som stadig godt kan genkende, hvad der er sejt, nemlig SPOT Festivalen, som vennerne Anton og Carl på 12 år siger. Carl tilføjer, at der faktisk også er ret hyggeligt på festivalen, mens Anton fortæller, at de har hørt Are We Brothers og UFO Yepha. De er her med deres forældre, som alle er interesserede i musik, og Anton og Carl garanterer for, at både forældre og drenge kommer tilbage til næste år.


Foto: Gitte Hansen
Asta synes Oh Land lignede en engel. Foto: Gitte Hansen
Vi støder også på Asta på 6 år, som har sin lillebror Benjamin på halvandet år med. Det er faktisk Astas tredje SPOT festival, men indtil videre har vandbassinet foran Musikhuset været det mest spændende, synes hun. Dog var det også rigtig fint at se Oh Land, for hun lignede nemlig en engel, mener Asta. Lille Benjamin stavrer rundt, imens han måske prøver at efterligne nogle af de voksne festivaldeltagere eller måske bare gerne vil rydde lidt op – i hvert fald samler han et tomt ølkrus op og svinger lidt rundt med det på ægte festivalmanér. Der er ingen tvivl – også børnene nyder at være på SPOT!