SPÆDE BAMBI-SKRIDT PÅ SPOT
LOTTE ØRUM RYSTEDT
Cours Lapin er fransk og betyder løbende kanin. Foto: Sofie Amalie Klougart
Cours Lapin er fransk og betyder løbende kanin. Foto: Sofie Amalie Klougart
Ikke alene er det første gang Cours Lapin spiller på SPOT, det er deres første koncert overhovedet. Forsanger Louise Alenius synes, det er både fantastisk og dybt farligt at debutere på en branchefestival.

Louise Alenius, sanger i Cours Lapin, kalder bandet for et luksusprojekt.

- Vi har givet det lang tid, halvandet år. Hvis vi ikke er tilfredse, må vi bare blive ved, vi tager det i vores eget tempo. Det er her, vi ligger en stor del af kærligheden til musikken, siger hun.

Cours Lapins består af Louise Alenius, Jonas Struck, Asger Baden og Peder. De har alle andre projekter, som er deres primære arbejdsområde.  Det er første gang, de optræder med numrene fra deres debutplade, som udkommer til august.

- Det er helt spædt, vi er helt på bambi-ben, siger Louise Alenius. 

Peder og Louise Alenius havde talt om at lave musik sammen flere år, før projektet fik liv. Da de først mødtes, lavede Peder hip hop, og de matchede ikke rigtig musikalsk. Men så en dag sendte Peder Louise Alenius et nummer fra New York. Der var ikke nogen plan om, at de skulle lave en plade, men det tog fart, fordi det var sjovt og havde en anderledes lyd. Siden kom Asger Baden og Jonas Struck til.

- Det er endt med nogle stille, fine sange. Det er det, vi synes fungerer, og det vi kan sammen, siger Louise Alenius.

Louise Alenius har boet i Frankrig i mange år, og skriver sangteksterne på fransk. Asger Baden, Peder og Jonas Struck laver skitser af numrene og sender det til Louise Alenius. Den musik, hun fik fra drengene, syntes hun, det var oplagt at synge på fransk til.

- Det sætter en ramme og definerer emnerne. Det giver et andet univers. Og jeg synger på en speciel måde, når det er på fransk, siger hun.

De fire er alle filmkomponister, og inspireret af bl.a. David Lynch og Tim Burton.

- Det ville være fantastisk, hvis de ville bruge musikken, er de enige om. 

Cours Lapin vil gerne ud og leve i verden, og det mener de, at SPOT er et redskab til at hjælpe med.  De har en kontrakt herhjemme, men har under SPOT møder med udenlandske branchefolk fra bl.a. Frankrig og Belgien.