KONCERTER GENNEMFØRT TRODS KORTSLUTTEDE FORSTÆRKERE
HELLE RUSCH

Bird - kommer fra England til SPOT Festival.
Bird optrådte akustisk pga. regn
Et massivt regnskyl brød torsdag aften igennem Musikcaféens tag og kortsluttede forstærkerne. Koncerterne blev akustiske til publikums begejstring.

Det voldsomme regnvejr var skyld i, at Musikcaféens del af SPOT-åbningsaftenen tog en drejning. Klokken ti brød regnen igennem taget, hvor den forsatte sin vej ned i DJ-pulten, og kort efter plaskede det ned i forstærkerne – som kortsluttede. Og så var gode råd dyre, for hvordan afholder man en koncert uden forstærkere? Koncerterne stod til aflysning. Et løsningsorienteret personale og nogle velvillige musikere reddede dog aftenen. I fællesskab blev de enige om at gennemføre koncerterne med Bird og John Dear Mowing Club akustisk, og Deadelus klarede sig med en basforstærker, hentet i al hast udefra byen.

Musikcaféens tekniskansvarlige Kenneth Graakjær udtalte: - Jeg tror publikum har fået en bedre og mere intim oplevelse, end de ville have fået, hvis vi havde afholdt koncerten under normale omstændigheder. Publikum var 100 procent på. Koncerten var så volumen-mæssigt lav, at alle blev nødt til at tie stille og koncentrere sig om koncerten, så musikere og publikum fik i fællesskab skabt en helt speciel stemning.

Så alt i alt kan man sige, at den forestående fiasko blev vendt til en kæmpe succes - og aftenens koncertoplevelse vil sandsynligvis kunne huskes af publikum i lang tid fremover.