UDSOLGT HUS: 260 TIL DANSK AFTEN I BRUXELLES
SIMON CHRISTENSEN, GAFFA, SPOT ON DENMARK, BRUXELLES
Slaraffenland sluttede aftenen foran et langt fra tilbagelænet branchepublikum.
Slaraffenland sluttede aftenen foran et langt fra tilbagelænet branchepublikum.
SPOT On Denmark, arrangeret af ROSA – Dansk Rock Samråd og MXD - Music Export Denmark består af flere en-dags-festivaler i Europa, som udspringer af den århusianske SPOT Festival. De opfølgende arrangementer består blandt andet af den danske aften på Popkomm, men også fremstød i Frankrig og i Benelux-landede - bl.a. i Bruxelles fredag.

Tone, One-Eyed Mule, Said The Shark og Slaraffenland spillede på Belgiens svar på Lille Vega: AB Club i Bruxelles. Desuden spilledeBodebrixen to festlige shows på den nærliggende, propfyldte Café Central, mens As In Rebekkamaria lukkede efterfesten ved to-tiden med sit to mand høje dj-setup - i øvrigt også foran en stor del herboende danskere, en masse belgiere og en større italiensk delegation.

- Vi har haft 120 branchefolk indenfor, og desuden har vi 140 publikummer, som enten har købt en billet eller har vundet i nogle af vores konkurrencer i aviser og radio, forklarer Christian Buhl, der er ROSAs og MXDs arrangør i Bruxelles.

Det er anden gang, der bliver afholdt SPOT On Denmark i Bruxelles, og ovenpå sidste års positive fremmøde betegner han en fuld sal som en ny succes, der beviser, at konceptet hæver arrangementet ud over en hurtig engangsforestilling.

One Eyed Mule fik lov til at vise deres live-potentiale foran en udsolgt lille sal på AB Club.
One Eyed Mule fik lov til at vise deres live-potentiale foran en udsolgt lille sal på AB Club.

- Succeskriteriet er, at de vigtigste, ikke nødvendigvis de største, branchefolkfolk er repræsenteret: dem der arbejder med international musik. To andre delmål er at få publikum og pressen med. Vi har alle de vigtige folk inde, så det er vi meget godt tilfreds med, tilføjer han.

- Nu har branchen fået øjnene op for den danske aften. Hvis vi skulle udvikle det, så skulle vi lave et setup, som også lægger vægt på at få publikum med, slutter Christian Buhl, der også kunne konstatere, at billetterne i salg var udsolgt.

One-Eyed Mule fik i forbindelse med SPOT On Denmark-aftenen afsluttet en aftale med Debonair Music om distribution, promotion og booking i Benelux. Desuden er Bodebrixen og Said The Shark i positiv dialog med branchefolk fra området. Slaraffenland har netop turneret i Holland, Belgien og Frankrig, mens As In Rebekkamaria lige nu er på turné i Centraleuropa.

Konceptet bag arrangementet er, at en belgisk jury selv vælger de danske bands, som skal spille på SPOT On Denmark - for at skabe en pull-effekt. Formålet er at gøde jorden for danske bands, skabe kontakter, som i et omfang skal være med til at eksportere danske musikudgivelser og koncerter i området. For bands'ene gælder det om at skabe en sammenhæng mellem udgivelser, koncerter, pressen og publikum. Murders Benelux-gennembrud er sidste års pragteksempel på rock-eksport.i forbindelse med SPOT Festivalen og SPOT On Denmark

Læs mere om den danske aften hér:

Det sagde de om SPOT On Denmark (Den belgiske branches kommentarer)
"Rigtig koncert og ikke en opstyltet showcase" (reportage fra fredagens koncerter)
One-Eyed Mule til Belgien (aftale i forbindelse med SPOT On Denmark)
- Vi sidder jo ikke og gemmer os (interview med One-Eyed Mule)