THE LATE PARADE OG KINGS OF THE DARK DISCO TIL BELGISK FESTIVAL
HENRIK FRIIS
The Late Parade - klar til belgisk/luxemburgsk festival.
The Late Parade - klar til belgisk/luxemburgsk festival.
The Late Parade
og Kings Of The Dark Disco spiller denne weekend i forbindelse med Multizik Festivalen i Athus, Belgien – lige på grænsen til Luxemburg (og med Luxemburg’sk festivalledelse).

Den danske deltagelse er et resultat af SPOT Festivalen, og egentlig var et meget større hold danske grupper blevet udpeget af Multizik. Men festivalen er ny og er undervejs løbet ind i organisatoriske problemer af en karakter, som fik ROSA til at tage sagen op:

- Multizik skulle have varet tre dage, men er blevet skåret ned til to (22.-23. august) og pludselig blev selve placeringen også ændret. Så vi blev lidt usikre på festivalens formåen. Forelagt det valgte Veto, Jong Pang, No And The Maybes, Figurines og Spleen United at bakke ud, siger Christian Hald Buhl fra The Rocking Factory, som er ROSAs samarbejdspartner i Benelux.

- Modsat valgte The Late Parade at køre på, mens Kings Of Dark Disco er tilføjet – og vi vil stadig gerne tjekke festivalen af med henblik på et kommende samarbejde. Multizik er da også seriøse nok og betaler både fee, to hotelovernatninger for både bands og deres bagland samt benzin-penge til begge grupper, forklarer Buhl.

Efterårets øvrige begivenheder i Benelux som følge af SPOT står stadig ved magt – alle store arrangementer:
  • Nordic Blizzard-festivalen i Tivoli, Utrecht, Holland (25. oktober) med Dúné, Men Among Animals ogSlaraffenland.
  • Slaraffenland, Said the Shark, Tone og Le Fiasko er udpeget til SPOT On Denmark-showcasen i Bruxelles 14. november.
  • Sonic Visions, Luxemburg (28.-29. november) gæstes af Dúné, Veto, No and The Maybes, Murder - og så et erstatningsband for ellers udvalgte Jong Pang, som pt. er på stand-by.

Og så er der kommet en ekstra fjer i hatten siden sidst: Det store belgiske musiksite goddeau.com har udvalgt Men Among Animals til at være det udenlandske topnavn – og headliner foran selv store belgiske navne - når sitet holder sin årlige fest med stor koncert-aften 22. oktober på spillestedet Stuk i Leuven. Det er sket som resultat af at sitets chefredaktør Matthieu van Steenkiste var på årets SPOT Festival og oplevede Men Among Animals’ optræden.


Læs mere om SPOT on Denmark-aktiviteterne i Benelux på www.myspace.com/spotbenelux