SPOT PÅ ENERGI OG STEMNING
GUNNAR K. MADSEN

Mens der slides med nedpakning og rengøring af festivalområdet, må det være på sin plads at takke alle, der har bidraget til at gøre dette års SPOT Festival til en stemningsmættet og god musikalsk oplevelse.

Alle der arbejder med den praktiske del af livescenen ved, hvor mange timer og hvor mange kræfter, der skal lægges i at få blot ét enkelt arrangement på benene. Her havde vi 112 koncerter på 2 ½ dag – plus de uofficielle events – som virkelig været en stor mundfuld. Tak til alle, der fik det til at lykkes.

Uden økonimisk støtte samt hjælp fra gode samarbejdspartnere i musikbranchen og fra musikmiljøerne i det år, der er gået forud, kunne vi heller ikke have skruet et så velfungerende program sammen, som vi synes har været tilfældet – også i år. Folk fra store som små selskaber, der året rundt arbejder med – og for – musikken, har ydet sparring og opbakning.

Men er det hele besværet værd?

Ubetinget ja.  Udover SPOT i sin konkrete form er med til at samle de mange formidlingsled i musiklivet, så har festivalen gennem sine 15 år også været med til at skabe et fokus på værdien i at tro på – og arbejde med – ny musik. Hvor vi tidligere var relativt få om denne vinkel, er der I dag mange aktører på denne boldbane. Det er godt!

Nye bølger af spændende musik begået af både debutanter og etablerede kunstnere stikker frem til (fri?) afbenyttelse. Men de store teknologiske omvæltninger kræver også ny viden og stiller nye krav.

På SPOT har vidensdeling og networking i flere år været centrale faglige begreber. Også i år går meldingerne på, at mange har haft stort fagligt udbytte af dagene.

Kommer der noget ud af anstrengelserne?

For nogle kommer der konkrete aftaler med danske eller internationale virksomheder. Det er sikkert! Men som altid, skal disse resultater og delmål aflæses over det kommende år. Vi håber det bedste for alle, der har optrådt på SPOT – akkurat som vi gør for de, der ikke var på programmet i år!

Tak til publikum for stort fremmøde, lydhørhed, engagement i musikken og god stil!

Mange af os ses til næste år!

Tak for i år.

Gunar K. Madsen