SPOT FESTIVAL INDGÅR SAMARBEJDE MED MUSIKPARLAMENTET
ADMINISTRATOR
Da musikdebatforeningen Musikparlamentet blev stiftet sidste efterår, lagde de unge grundlæggere ikke skjul på, at deres målsætning var, at bringe den debat, som SPOT Festival årligt er garant for ud i alle afkroge af musikbranchen - året rundt.

Derfor har foreningen siden slutningen af sidste år afholdt månedlige debatter om nye forretningsmodeller, blogging, fremtidens musikforbrug og meget andet i Borups Højskole i det centrale København – og med to koncerter med aktuelle navne på plakaten hver gang samt et besøgstal på over 100 gæster i gennemsnit.

Arrangementerne har i foråret været støttet af KODA og SPOT Festival, og nu udvider SPOT Festivalen samarbejdet, så Musikparlamentet bliver en officiel del af det kommende SPOT-program.

Gunnar Madsen, daglig leder af ROSA – Dansk Rock Samråd, der arrangerer SPOT, fortæller om samarbejdet:

- Det har altid været SPOTs vision at være katalysator for en fremadrettet debat om vilkår og udviklingsmuligheder i musikbranchen, så det var naturligt for os at indgå i en dialog med Musikparlamentet og invitere foreningen til at sætte sit præg på årets festival.

Musikparlamentet - en officiel del af SPOTs seminar og debatter.
SPOT Festival vil stadig stå for størstedelen af seminar- og debatprogrammet på festivalen, men Musikparlamentet får sit navn på to af debatterne, som derfor får en lidt anderledes profil:

- At vi nu samarbejder med SPOT, som er det eneste sted, hele den danske branche årligt samles, øger uden tvivl mulighederne for at indfri vores mål om at skabe et forum, der kan være med til at udvikle den danske musikbranche. På SPOT vil vi både prøve at udvide den gængse opfattelse af, hvad debatformatet kan, samtidig med at vi vil fokusere på emner, der ligger lidt udenfor de områder branchen normalt beskæftiger sig med – bl.a. ved i højere grad at invitere brugerne af musikken med ind, fortæller Musikparlamentets formand, Rasmus Ardahl.

Selve SPOT Festivalen finder som bekendt sted 21.-23. maj i det centrale Århus. Sidste chance for at opleve Musikparlamentet inden SPOT bliver 29. april. Her vil Musikparlamentet pege frem mod sommerens festivaler med et emne om, hvordan man kan udvikle live-scenen og udfordre den klassiske forståelse af en live-optræden. Det foregår som sædvanligt i de hyggelige omgivelser på Borups Højskole.