SLUT PÅ SPOT 2010
HENRIK FRIIS

Nogle fantastiske dage har det været.

Pinsesolen har danset sine varmeste hilsner til  SPOT i år! Glade mennesker har fyldt pladserne op foran de mange koncertscener.
Små 300 SPOT publikummer flere end sidste år - omkring 70 flere internationale gæster end sidste år.

Til Slaraffenklangs vidunderlige åbningskoncert. Til Simone Abdallahs darbuka-hvirvler. Til garagerock med Thee Attacks. Til Cody’s live-bekræftelse af sit talent.  Til Finlandspsykedeliske Shogun Kunitoki. Til Turboweekends elektrotryk for teenagere med pil opad. Til Quadronsk popmusik. Til Art-metal med Kellermensch. Til Kiss Kiss Kiss. Til Moddi. Magnus fra Gården. Olympics og mange flere.

Tjekkede kolleger, medarbejdere og frivillige har skabt nogle dejlige rammer for festivalens deltagere, og afviklingen af alle gøremål har været i top med de kiks og fejl et så stramt program på så kort tid naturligt medfører. De fleste fejl kan rettes og vil blive det, så vi kan få plads til nogle nye - eller måske slet ingen!

Musikere, sangskrivere og kunstnere har leveret varen – heldigvis med få afbud og få forsinkelser. Velbesøgte debatter og seminarer: Fra Opsangs intense diskussioner om musikken i skolesystemet til diskussioner om musikken i computerspil. Fra det asiatiske markedspotentiale til Musikparlamentets innovationskonkurrence. Alt det har sikret, at mange af os er blevet klogere på vores arbejde, os selv og hinanden og fremtidens udfordringer og muligheder.

Den gode atmosfære kommer ikke ud af ingenting. Den stammer først og fremmest fra vores fælles glæde ved god musik – men den skabes også af de mange hænder, hoveder og hjerter, der har knoklet for festivalen, kombineret med et stort opbud af positive, nysgerrige og imødekommende gæster, branche- og kulturfolk samt publikum fra fjern og nær.

Allerede nu mærker man en overvejende god international respons på SPOTs udbud af musik.  I den kommende tid vil forskellige juryer og kuratorgrupper fra mange lande bearbejde indtrykkene og vende tilbage med deres ønskelister og anbefalinger af orkestre, som vi kan følge op på formidlings- og eksportmæssigt. Og alt i alt er det tydeligt, at respekten for den danske og nordiske musikscene er stor.

SPOT har som erklæret mål at fremme mulighederne for musikken i et internationalt perspektiv – den målsætning har dette års festival levet op til, hvis man skal tro de mange positive tilbagemeldinger. Og det er der vel ingen grund til ikke at gøre!

At festivalen samtidig kaster et positivt lys på Århus som en smuk, varm og dynamisk baggrund for festivalen, er en sidegevinst.

Det er med let hjerte, vi hermed siger tak til alle, der har stået bag dette års SPOT - som hjulpet i stort og småt, ydet økonomisk støtte eller på anden vis har gjort vejen lidt lettere for vore ambitioner om at placere den danske musikscene centralt i den internationale bevidsthed.

En særlig tak til de mange, der har leveret det ofte usynlige rugbrødsarbejde, der er grundlaget for enhver ordentlig begivenhed. Teknik, kørsel, catering, vagter, guides – lokale partnere og personlige ”brobyggere” af enhver slags.

Til alle ønsker vi en fortsat god pinse med håbet om, at mange af os vil ses til næste SPOT i 2011.

Gunnar Kloppenborg Madsen
Leder af SPOT.
Århus, 23. maj 2010