ROCKBAND, SYMFONIORKESTER OG DRENGEKOR ÅBNER SPOT FESTIVAL 2009
HENRIK FRIIS

Ave - arbejder med strygere i forvejen. Nu kommer chancen med helt symfoniorkester og kor.
Ave - arbejder med strygere i forvejen. Nu kommer chancen med helt symfoniorkester og kor.
Odense Symfoniorkester, det odenseanske rockband Ave og Herning Kirkes Drengekor er med til at åbne årets SPOT Festival 21. maj i Musikhuset Aarhus – sammen. Den utraditionelle konstellation bliver del af åbnings-programmet og skal opføre Aves rockmusik, der netop nu er ved at blive arrangeret og færdiggjort til den store begivenhed i et smukt samspil mellem rockgruppen og symfoniorkestret.

- Det er en helt fantastisk chance, vi har fået. Vi får lov til at spille med et af Europas bedste symfoniorkestre og vi får mulighed for at promovere vores musik i Danmark og udlandet. For SPOT Festival er stedet man skal være, hvis man vil ud i Europa på grund af den internationale bevågenhed omkring festivalen … og vi skal altså åbne hele showet, siger en begejstret Rasmus Brylle, som er trommeslager i Ave, der sidste år vandt Talentprisen ved Vig Festivalen.

For Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor er koncerterne en mulighed for at nå og inspirere et nyt og yngre publikum: -Og så er det en spændende udfordring at spille med et rockband, som har en helt anden tilgang til musik end os, fortæller Finn Schumacker, musikchef for Odense Symfoniorkester.

Odense Symfoniorkester - griber chancen for en ny samarbejdsform.
Spændende arbejdsproces
- Det Ave og symfoniorkestret er i gang med ser ud til at være en spændende arbejdsproces. Og vi kan i det hele taget kun stille os åbne over for tværgående musikalske arbejder og fusionseksperimenter, der kan give nye musikalske muligheder – både ydtryksmæssigt og afsætningsmæssigt, siger SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen, som tror at tværgående projekter i fremtiden vil kunne afsættes i stadig større grad på forskellige nationale markeder – bl.a. til flere festivaler som gerne vil have mere på programmet ud over ”almindelig” koncert-præsentation .

- Grupper som Under Byen, Efterklang og Slaraffenland har allerede vist at der er efterspørgsel efter tværgående musik og projekter. Og vi skal hele tiden kunne balancere potentialket i både det mere kommercielle og det kunstbaserede. Salgbarheden kommer ikke altid i første række, siger Gunnar Madsen, og forventer at projekter som samarbejdet mellem Ave, Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor vil give en know-how og en videnudvikling, der vil blive efterspørgsel på.

Herning Kirkes Drengekor - jo, de bliver mange på scenen i Musikhuset.
Udover koncerten til SPOT Festival spiller Ave, Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor også to koncerter i Odense. Og der meldes allerede interesse fra udlandet for at høre den storladne koncert.