PRÆ-SPOT PÅ TOPPEN AF AALBORG MED TONE & MARTIN DIRKOV
ADMINISTRATOR
Tone spiller til præ-SPOT. Foto: Simon Christensen.
Tone spiller til præ-SPOT. Foto: Simon Christensen.
Igen i år samarbejder SPOT Festivalen med det aalborgensiske musikmiljø anført af byens regionale spillested Studenterhuset, musikforeningen Rocktraum samt pladeselskabssammenslutningen Labelkollektiv. Det resulterer for andet år i træk i den lille teltscene SPOT on Way Up North, som vil være at finde på festivalpladsen - samt et præ-SPOT arrangement.

Sidste år lagde den nu nedrevne Maarup Kirke ved Lønstrup rammen for en fantastisk præ-SPOT koncert med den danske duo Murder. I år har vi valgt at gå i højderne, og det højeste, man kan opnå i Aalborg, er en tur op i byens legendariske vartegn – Aalborg Tårnet, opført i 1933. Placeret 105 meter over havets overflade er der en perfekt udsigt over hele byen, og på en klar dag er det muligt at se helt ud til Vesterhavet. Igen unikke rammer for den nordjyske præ-SPOT anno 2009, som afholdes 7. maj kl. 21. På programmet har vi to solister, electronica-divaen Tone samt forsanger og sangskriver i det sfæriske indiepop band Doi, Martin Dirkov.

Bag Tone, som også kan opleves på dette års SPOT Festival, finder man den elektroniske musiker, sangerinde og producer Sofie Nielsen. Debutalbummet fra sidste år ”Small Arm of Sea” fik flotte anmeldelser, og Tone har desuden turneret med stor succes i bl.a. Tyskland og Benelux-landende. Hendes elektroniske eksperimenter og musikalske manipulationer understøttes som altid med et audiovisuelt set-up.

Selvom bandet Doi har ligget lidt stille de sidste par år, er forsanger/guitarist og sangskriver i bandet Martin Dirkov stadig aktiv musiker ved specielle lejligheder. Sidst Dirkov kunne opleves live solo var også i Aalborg, hvor han ganske enkelt tryllebandt publikum. De stemningsfyldte Doi-sange passer perfekt ind i et mere skrabet set-up med akustisk guitar og Martins smukke vokal.

Der er en ganske særlig oplevelse i vente for de få, som får muligheden for at opleve koncerten. Der er kun plads til max. 60 personer, og billetter kan købes via Studenterhuset. Koncerten bliver samtidig startskuddet til Studenterhusets årlige festival for nordjysk vækstlagmusik – Way up North, som finder sted på Studenterhuset 7.-9. maj. Læs mere om programmet og festivalen på her.