NY LUXEMBURG-FESTIVAL MARKERER SIG MED FLOT DANSK FINGERAFTRYK
HENRIK FRIIS
No And The Maybes - klar til at køre til Luxemburg.
No And The Maybes - klar til at køre til Luxemburg.
En helt ny festival ser dagens lys i Luxemburg i næste weekend. Det store kulturkompleks og spillested Rockhal lancerer 28.-29. november festivalen Sonic Visions, hvor 27 bands fra Frankrig, USA, Belgien, Luxemburg, Sverige, Norge og Tyskland medvirker – ud over et stort dansk fingeraftryk på sidstedagen med Veto, Dúné, Murder, Electrojuiceog No And The Maybes

Som efteråreets øvrige, succesfulde SPOT On Denmark-fremstød – senest udsolgt show 14. november i Bruxelles - er de danske medvirkende udpeget oven på årets SPOT Festival. I Sonic Visions tilfælde er det dels Rockhall, dels magasin- og radio-journalister, som har stået for udvælgelsen, og navnene præsenteres i samarbejde med MXD og ROSA - Dansk Rock Samråd.

 

Murder til SPOT On Denmark i Bruxelles sidste år - nu ner turen kommet til Luxemburg, og dermed mere nysgerrighed fra det franske, belgiske og tyske marked.
Murder til SPOT On Denmark i Bruxelles sidste år - nu ner turen kommet til Luxemburg, og dermed mere nysgerrighed fra det franske, belgiske og tyske marked.
Selv om der er første gang festivalen arrangeres, regnes den for at have et stort potentiale på den europæiske musik-scene grundet den centrale beliggendhed, der allerede nu tiltrækker branche og medier fra både Frankrig, Tyskland, Belgien samt – selvfølgelig – Luxemburg.  

Showcase-festival
Den er opbygget efter samme model som f.eks. Eurosonic Festivalen og SPOT Festivalen som en branchetræf-begivendhed med fokus på showcase-koncerter – og der er også tilknyttet et fordrags- og seminar-program med fokus på ”The Digital (R)evolution”, hvor ROSAs leder Gunnar Madsen er blandt de medvirkende. 
 
De fem danske bands bliver præsenteret under ”SPOT On Denmark”-paraplyen, og har allerede nu mødt stor opmærksomhed op til festivalen.  Det ses dels via en allerede stor gæsteliste op til showet og det ses via  foromtaler af det danske SPOT On Denmark-indslag;

 

 

Dúné for fuldt skrål ved SPOT On Denmark i
Dúné for fuldt skrål ved SPOT On Denmark i

Interesse fra flere sider

Store medier som radio-stationen RTL og avisen D’Wort laver foromtaler med fokus på SPOT On Denmark. Det sammen gør avisen Correio og radiostationerne Eldoradio samt Radio 100.7.  Og på selve dagen vil tv-stationen Station Riv 54 lave en session med Murder.

Mere ventes at komme til, som vi nærmer os festivalen. Og traditionen tro vil MXD også afvikle en reception for international og dansk branche forud før den første danske optræden lørdag.

Rockhal er en meget stor koncert-adresse i Luxemburg som normalt præsenterer de helt store verdensnavne. Når det nu også kan lade sig gøre at præsentere ”mindre” danske – og i Luxemburg ukendte – navne, skyldes det selve festival-rammen, som med det samlede upcoming-program venter at tiltrække et stort publikum af branche samt ”almindelige” tilskuere. 

 

Sonic Visions - med dansk fingeraftryk
Sonic Visions - med dansk fingeraftryk