| Rasmus Stolberg deltager i et seminar på SPOT. | SPOT Festivalen byder, udover masser af musik, på en række seminarer, hvor der vil blive drøftet alt fra musikalsk oplevelsesøkonomi over mulige gennembrud i England til musikmarkedet i Sydøstasien og Kina.
”Hvad nu spillemand?” og ”Hvad skal der til for at slå igennem i England?” er blot et par af de spørgsmål, der bliver stillet, når SPOT Festivalen åbner op for to dages seminarer, der finder sted på henholdvis Brobjergskolen og Archauz – helt tæt på festivalpladsen.
Seminarerne er en fast bestanddel af SPOT og udspringer af et ønske om, at SPOT ikke kun skal omhandle koncerter, men også skal bruges som en platform til at vende og kaste nyt lys på de problemstillinger, der er i musik- og kulturlivet. Så på mange måder er der tale om en videreudvikling af SPOTs ønske om at bidrage til både præsentation og udvikling af det danske musikliv.
Derfor har SPOT igen i år inviteret en række personer, der alle, på den ene eller anden måde, er knyttet til musiklivet både i Danmark og i udlandet. I år drejer det sig blandt andre om Anne Linnet, Søren Balsner fra Carpark North, Efterklangs Rasmus Stolberg og Preben Mejer fra Innovation Lab. Fra udlandet kommer blandt andre skribent fra Daily Telegraph Neil McCormick, booker fra Glastonbury Festival Martin Elbourne, stifter af pladeselskabet Bella Union Simon Raymonde samt Alicen Catron Schneider, der er en del af ledelsen hos NBC Universal Televisions musikafdeling.
| Neil McCormick deltager i et af seminarerne på SPOT. Foto: Thorsten Overgaard | I løbet af de to dage vil der blive afholdt i alt ti seminarer. Emnerne, der bliver taget op, strækker sig vidt indenfor den musikalske verden. Der vil blandt andet være seminarer om fremtidens musikmedie, om den dansk-belgiske musikforbindelse, om hvorvidt morgendagens musik er kunst eller kunstig osv. Se tidsplan for alle seminarer her.
Udover at seminarerne giver en mulighed for gode diskussioner, så har de også den sidegevinst, at de er med til at danne netværk musikfolket imellem – både nationalt og internationalt.
Seminarerne arrangeres i samarbejde med: DMF, DAF, DPA, DJBFA, Musikparlamentet, KODA, TDC og MXD.
|