FRANSKMÆNDENES DANSKE FAVORITTER
HENRIK FRIIS
Are We Brothers -  klar til fransk eventyr...
Are We Brothers - klar til fransk eventyr...
Det er franskmændene selv der har plukket de fire danske navne, som tirsdag 27. januar spiller på klubben la Maroquienerie i det centrale Paris: The Blue Van, Vincent Van Go Go, Are We Brothers? og No And The Maybes er alle blevet udvalgt fra den brutto-liste, som repræsentanter fra franske medier og fransk branche afleverede efter sidste års SPOT Festival, og som delegationen mener vil have god mulighed for at begå sig på musikkens marked i République française.

Det er som vanligt MXD og ROSA – Dansk Rock Samråd, der i fællesskab sætter SPOT On Denmark-koncerten op – her i samarbejde med den franske samarbejdspartner Bellevue Management - og projektkoordinator Lisa Marxen melder allerede om fin forhåndsinteresse:

-    Tilmeldingerne fra branche og medier løber stadig ind, men vi ved allerede nu, at der er forhåndsinteresse for et par af de bands, der er med på SPOT On Denmark-plakaten fra både pladeselskabs-, distributions- og booking-side. Det skyldes bl.a. radiostationen Radio Nova. Radio Nova er nemlig blevet mediepartner på SPOT On Denmark-aftenen og laver både foromtaler og dækker koncerten, fortæller Lisa Marxen.

Den private Radio Nova er radiostationen for ny musik, og dækker både stor-Paris og andre store franske byer. Novas hoved-medarbejder, Mélanie Bauer gæstede SPOT Festival 2008, og interviewede ved den lejlighed Vincent Van Go Go, ligesom det blev til et helt program om SPOT og musik med både Vincent Van Go Go og Are We Brothers lige efter festivalen. Desuden er der en stor historie med No And The Maybes i den seneste udgave af musikmagazinet Abus Dangereux, som meget belejligt også kommer som en slags optakt til koncerten.

Endelig er spillestedet la Maroquienerie heller ikke uvæsentligt.  la Maroquienerie med plads til 500 tilskuere er en af de virkelig hippe klub-adresser pt. i Paris, hvor ikke bare Efterklang og Under Byen har spillet, men også store internationale navne som Gnarls Barkley.

"SPOT On Denmark #2" er faktisk det tredje pariser-fremstød gennem de senere år som følge af SPOT Festivalerne. Ved det forrrige i november 2006 blev The Broken Beats direkte udvalgt til deltagelse på MIDEM-messen som følge af koncerten