FRA ALTERNATIV COUNTRY TIL HEAVY METAL-VIOLINER
JON HEDEDAL
Man kan forvente en helt speciel genre-krydsning, når A Kid Hereafter Special Edition spiller
SPOT Festivalen præsenterer som vanligt en række navne i samarbejde med musikkens genreorganisationer – world, jazz, folk og ny kompositionsmuisk.

Årets SPOT Festival kommer ikke kun til at stå i rockens og poppens tegn, der vil også være mulighed for at høre spændende navne inden for world, jazz og folk og ny kompositionsmusik.
Samarbejdet med de andre genreorganisationer er en tradition, og udspringer af SPOTs ønske om at repræsentere så bred en vifte af genrer som muligt.

- Derfor er det logisk at spørge organisationerne til råds med hensyn til bands, der kunne være relevante i en SPOT-sammenhæng. De ved, hvad der rører sig indenfor deres område og er derfor med til at sikre et højt musikalsk og fagligt niveau, siger koordinator Conny Jørgensen.

World Music Denmark og JazzDanmark præsenterer sammen fem navne på årets festival. Navnene befinder sig inden for forskellige undergenrer som afro-beat, nu-jazz, klezmer, dub og reggae. Det drejer sig om: Deodato Siquir & Balanço, Fra de varme lande, Mames Bebegenush, Brum from Denmark og Junkyard Productions.

Svenske Baskery spiller alternativ country på SPOT
Derudover vil FFS - Folkemusikkens Fælles Sekretariat bidrage med den danske folkesangerinde Helene Blum & Harald H. Band, Valravn, der er inspireret af den nordiske folkemusik, samt svenske Baskery, der spiller alternativ country.

A Kid Hereafter Special Editions helt specielle genre-krydsning var bl.a. del af sidste efterårs Wundergrund Festival i København, som arrangeres af SNYK - Sekretariatet for Ny Kompositionsmusik. Nu er de at finde på SPOT med heavy metal-strygere og hvad de ellers kan finde på at medbringe.