DEN TUNGE ROCK RYKKER IND PÅ SPOT
RASMUS STEFFENSEN

Crocell - klar til SPOT og til et bredere publikum
Crocell - klar til SPOT og til et bredere publikum
Kvaliteten i vækstlaget er høj, der er stor interesse fra udlandet og der er bred opbakning til koncerterne herhjemme. Alligevel er metalscenen stadig et udgrænset fænomen i det danske musikmiljø. Det håber folkene bag foreningen Metal Royale at ændre på, når de i samarbejde med SPOT sætter særskilt fokus på rockens tungeste genre med syv indslag.

- - -
SPOT Festival 2009 sætter særlig fokus på rockens allertungeste genre, metal. Syv grupper - Kellermensch, Scamp, Boil, Crocell, Exmortem, Supercharger og As We Fight - er med på årets program, og det er et resultat af et nyt samarbejde mellem de århusianske arrangører Metal Royale og SPOT.

SPOT har egentlig præsenteret metal i mange år, men Metal Royale mente for det første, at der skulle være en endnu større variation af navnene, og så savnede foreningen ifølge formanden Steffen Rasmussen, tillige en mere målrettet indsats for at få dansk metal ud til den internationale branche. Selv har Metal Royale gennem sit arbejde allerede knyttet gode kontakter, og derfor mente de også, at de havde noget at byde ind på i forhold til en profilering af dansk metal på SPOT.

Det oplæg bakkede SPOT hurtigt op om - også i forhold til konkret at yde økonomisk støtte til, at der kan inviteres nogle af de tunge udenlandske branchefolk til landet under festivalen

Internatonalt potentiale
For der er en meget stor opbakning til metalmusikken - trods en noget vigende respekt i den øvrige branche. Også udlandet er godt med. Ifølge Steffen Rasmussen er der en enorm interesse for skandinavisk metal over alt i verden, ikke mindst metal fra Sverige og Danmark. Dette gode ry bør man udnytte, så det også kan komme de mange yngre bands til gode. De skal have opbakning og mulighed for at blive præsenteret for et internationalt branchepublikum, og her kommer SPOT ind som en oplagt mulighed.

Kellermench - blander bl.a. Tom Waits og gammel rock i metalgryden. (Foto: John V. Laursen).
Kellermench - blander bl.a. Tom Waits og gammel rock i metalgryden. (Foto: John V. Laursen).
At der i forvejen er interesse fra udlandet om dansk metal er ifølge Rasmussen langt fra tilfældigt. Det er en scene, hvor der nørdes meget omkring tekniske detaljer, og når det kommer til teknik er dansk metal i meget høj klasse. Ikke mindst i forhold til selve produktionen.

- Mange danske metalproducere er jo internationalt kendte. Ligeledes har mange bands formået at kombinere elementer af klassiske metaldyder med en meget moderne produktion på en måde, man ikke ser så mange andre steder. Endelig må man fremhæve en stærk grafisk profil, som har været med til at brande dansk metal. Indpakningen er simpelthen godt lavet,” fastlår Steffen Rasmussen. Og så har scenen faktisk stor bredde, hvis man gider lytte efter. Det kan også ses af navnene til SPOT,, der spænder fra klassisk hurtig dødsmetal som Exmortem til Kellermensch, der blander growl og metalriffs med elementer af gammel rock og Tom Waits!

Altså er scenen på ingen måde statisk, mener Metal Royale, og frygter heller ikke for, at der bliver den vredt skulende klikke i skolegården på SPOT Festivalen.

- Scenen er 100 % åben for nye folk. Metalfolkene vil gerne ud til et bredt publikum, så længe de ikke skal lefle for nogen. Vi tror på, at mange vil være interesserede, når de får musikken præsenteret på denne måde, slutter Rasmussen af.