80 PROCENT AF SPOT-PROGRAMMET PÅ PLADS
HENRIK FRIIS

Tim Christensen - 2009
Tim Christensen - klar til SPOT Festival 2009
Så er årets SPOT-program ved at tegne sig. Ca. 80 procent af navnene til festivalen 21.-23. maj i Århus er klar til at blive afsløret, og rækker fra det helt nye til det mere etablerede – og i år med ekstra fokus på henholdsvis den elektroniske genre og den allerhårdeste del af rocken.

- Denne 15. udgave af SPOT udvikler sig videre i det spor, der har tegnet sig gennem de seneste år: som en festival der lægger vægt på bredde såvel som aktualitet – og under alle omstændigheder kvalitet, siger festivalens leder Gunnar Madsen og fortsætter:

- Vi mærker stigende interesse for festivalen og dansk musik ude fra - og samtidig medfører vores kraftige fokus på eksport og formidling af dansk musik internationalt også, at både debutanter og gengangere fra den danske scene stiller krav til os om adgang til et mere og mere vidtfavnende netværk internationalt. De ønsker simpelthen at få skabt muligheder for, at få adgang til markeder, der er større end det danske. Så nok er der navne på programmet, som forhåbentlig vil tiltrække et stort dansk publikum, men når det gælder det internationale marked, har de behov for promotion som alle andre, siger Gunnar Madsen.

Birk Storm - med fra den sprudlende elektroniske scene.
Blandt de mere etablerede navne på SPOT Festival 2009 er Tim Christensen, Oh No Ono, The Broken Beats, WhoMadeWho, Carpark North, Diefenbach, Kira & The Ghost Riders, Choir Of Young Believers, Trolle//Siebenhaar m.v.

Men festivalen afspejler også, at den danske elektroniske scene netop i disse år er i sprudlende, kreativ og selvsikker udvikling, som medfører at Birk Storm, Fagget Faireys, Balstyrko, Rumpistol, Lucy Love, Hannah Schneider og Oh Land er blandt de vidt forgrenede navne inden for genren, der er valgt ud - lige som Jooks og Negash Ali er eksempler på det samme inden for hiphoppen. Og så tager SPOT i år også favntag på de nyeste stærke skud inden for rockens hårdeste genre, når vi samarbejde med Metal Royale præsenterer Boil, Crocell, Scamp, Kellermensch, Exmortem og Supercharger ud over et mere kendt act som As We Fight.

SPOT Festival 2009 bliver som sædvanlig for enhver smag – også for musikelskere med hang til de nordiske navne, den nye rock, festmusikken, singersongwriterne, de tværgående genresamarbejder, genresammenstødene osv. Gå selv på opdagelse i det foreløbige program nedenfor – de sidste navne skønnes at være på plads i løbet af den kommende måned.

Desuden ventes programmet til den særskilte åbningsaften torsdag 21. maj i Musikhuset og efterfølgende på byens spillesteder at kunne præsenteres i løbet af kort tid.

Kellermench - SPOT 2009
Kellermensch - garant for en hård oplevelse.

A Kid Hereafter Special Edition
As We Fight
Alloy Alloy
Negash Ali
Are We Brothers
The Asteroids Galaxy Tour
Atoi
Ave m. Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor
Baden/Peder/Struck meets Louise Alenius
Balstyrko
Baskery (SE)
Jarle Bernhoft (NO)
Beta Satan
Birk Storm
Helene Blum & Harald Haugaard Band
Bodebrixen
Boil
The Broken Beats
Butzback
Carpark North
Tim Christensen
Chin and the Ragga Pack
Choir of Young Believers
Crocell
Dafuniks
Death By Kite
Den Sorte Skole
Diefenbach
Dísa (ISL)
Electrojuice
Emily and the Orgasm Addicts
Er De Sjældne
Jacob Eriksen
Exmortem
Fagget Fairys
For A Minor Reflection (ISL)
Green Lives
Hanne Hukkelberg (NO)
I Got You On Tape
I Was A King (NO)


Joensuu 1685 (FI)
Jooks
Kellermensch
Kira & The Ghost Riders
Kiss Kiss Kiss
Mads Langer
Høgni (FO)
Lucy Love
Magtens Korridorer
Marybell Katastrophy
Wendy McNeill (SE)
Messy Shelters
Music For Modern Man
Must Go Radio
N*Grandjean
Oh Land
Oh No Ono
Orka (FO)
Prins Nitram
Rumpistol
Scamp
Hannah Schneider
Sha La Las
Mike Sheridan
Shining (NO)
The State, The Market and the DJ
Supercharger
Taxi Taxi!(SE)
Maria Timm
Tone
Trolle//Siebenhaar
Turboweekend
Ufo Yepha
Valravn
von Daler & Low Pressure
Waking Life
White Pony
The William Blakes
WhoMadeWho